Міжнародний день рідної мови

/Files/images/IMG_20171110_121603.jpg

Квітни, мово солов’їна!

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови у Бережинецькій ЗОШ І-ІІ ступенів проведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкрасивішої, найсвятішої, найріднішої.

Святкування Міжнародного дня рідної мови розпочалося тематичною загальношкільною лінійкою. Тут прозвучали патріотичні слова директора школи Семенюк Ю.Й., присутні переглянули відеоролик про Героїв Небесної Сотні, слова майданівського Гімну змусили защеміти серця учнів і вчителів, урочистою була Хвилина мовчання.

У 5-9 класах вчителі української мови та літератури Акаєвич В.П. і Романюк Т.В. провели відкритий урок «Рідна мова – невичерпна духовна скарбниця народу» з метою формування в учнів здатності до мовної самоідентифікації, удосконалення мовленнєвих здібностей та з метою виховання патріотизму, гордості за свою Батьківщину. Святкування Міжнародного дня рідної мови продовжили написанням Національного диктанту єдності «Без мови немає народу», що ще більше об’єднало нашу шкільну родину. У 2-4 класах вчитель початкових класів Тимощук В.М. провела виховний захід «Квітни, мово солов’їна!», під час якого учні грали в інтелектуальні ігри, декламували вірші, співали пісні. Також з нагоди цього свята класні керівники провели тематичні години спілкування у формі брейн-рингів, поетичних хвилинок, бесід тощо, де учні поглибили і закріпили знання про рідну мову.

Українська мова – рідна, велична, милозвучна – об’єднує нас, українців, ідентифікує, збагачує духовно, творить сильну непереможну націю. Пам’ятаймо, що ми живемо у мові, а вона – в нас. Любімо, поважаймо, збагачуймо нашу неповторну, самобутню мову!

Акаєвич Валентина Петрівна, вчитель української мови та літератури Бережинецької ЗОШ І-ІІ ступенів

Кiлькiсть переглядiв: 362

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.